DIY Valentijn Cupcakes

2/12/2015 09:31:00 p.m. Lotte 2 Comments



Lieve lezer,

Het is bijna zover, de dag van de liefde komt alweer aangehuppeld. Zaterdag is het Valentijnsdag! Het is vooral commercieel gedoe, maar toch hoort het bij onze cultuur. Als er ineens geen Valentijnsdag meer zou zijn, zou dat toch wel een beetje gek zijn.

Als ik 'Valentijnsdag' hoor, denk ik aan twee dingen:
  1. Hartjes
  2. Chocola
Het leek me leuk om voor Valentijnsdag wat lekkers te maken en mijn ultieme Valentijnsdagbeeld hierin te verwerken. Hier is het recept voor het maken van Valentijn Cupcakes!

Recept: http://www.cupcakerecepten.nl/2012/12/chocolade-cupcakes-2
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Stap 2
Doe de boter, kristalsuiker, zelfrijzend bakmeel, melk en eieren in een kom en mix dit tot een glad mengsel.

Stap 3
Voeg als laatste 4 eetlepels cacaopoeder vermengd met 4 eetlepels warm water toe aan het beslag, en mix het nog een keer goed door met de mixer.

Stap 4
Vul de bakvormpjes 2/3 vol en bak de cupcakes ongeveer 20-25 minuten.

Recept: http://www.cupcakerecepten.nl/2013/01/room-topping
Stap 1
Doe 2 eierdooiers en de bloem in een middelgrote kom. Voeg 2 eetlepels melk toe en klop met een garde tot een luchtig en glad geheel.

Stap 2
Schenk de resterende melk in een pan en breng het rustig aan de kook. Als de melk kookt haal je de pan van het vuur. Voeg de hete melk beetje bij beetje toe aan het eimengsel en blijf steeds goed roeren met een garde. 

Stap 3
Breng het ei-melkmengsel weer aan de kook, let op dit gaat heel snel. Zet het vuur daarom op de laagste stand. Blijf steeds roeren met een garde of houten lepel zodat het mengsel klontvrij blijft. Na ongeveer 2 minuten kun je de pan van het vuur halen.

Stap 4
Schenk het mengsel over in een kom, voeg de suiker en vanillesuiker toe, roer alles nog eens goed door met de garde en laat de room afkoelen.

Stap 5
Mix de boter zacht en luchtig. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en blijf steeds tussendoor mixen met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg nu de afgekoelde room toe en mix alles nog eens goed door. Voeg de roze kleurstof toe en mix weer met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige topping. 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Als de cupcakes zijn afgekoeld, is het tijd om ze te versieren. Ik heb de topping erop gespoten met een spuitzak. Vervolgens heb ik hartjes sprinkles op de topping gestrooid, gevolgd door wat roze kristalletjes.

Nu zijn je cupcakes klaar!



Super schattig, vind je niet? Deze cupcakes zijn leuk om te geven aan je Valentijn, of aan iemand anders waaraan je wilt laten zien dat je veel van hem of haar houdt: familie, vrienden, misschien wel je buurvrouw! Je kan ze natuurlijk ook lekker zelf oppeuzelen terwijl je zwijmelend naar een romantische film zit te kijken!

Heb jij een Valentijn? Voor wie zou jij deze cupcakes maken? Laat me weten of je de cupcakes hebt gemaakt en wat je van het recept vindt. Foto's zijn ook altijd welkom, tag me op Twitter of Instagram!


Liefs, Lottie 

2 opmerkingen: